Vrijwilligers

De Voedselbank Montferland werkt volledig met vrijwilligers. Voor welke taken zijn vrijwilligers nodig?

Chauffeurs
De chauffeurs hebben om toerbeurt dienst. Ze halen voedsel op bij de leveranciers en brengen dit naar de locatie waar de pakketten worden samengesteld. Na samenstelling van de pakketten verdelen de chauffeurs deze over de diverse uitgiftepunten.


Bijrijders 

De bijrijders, halen samen met de chauffeurs het voedsel op bij de leveranciers en brengen dit naar de locatie waar de paketten worden samengesteld. Didam, Arnhem, Doetinchem. 

         


Medewerkers uitgiftepunten
Zij nemen op hun uitgiftepunt iedere vrijdag de bestelde voedselpakketten in ontvangst van de chauffeurs en dragen zorg voor de daadwerkelijke uitgifte aan de ontvangers.

 Medewerkers pakketsamenstelling
Zij dragen iedere vrijdag zorg voor de samenstelling van de voedselpakketten. Momenteel werkt Voedselbank Montferland op dit onderdeel samen met Voedselbank Doetinchem.


Medewerkers voedselverwerwers.

De voedselverwerver, onderhoudt de contacten met de leveranciers, zoals de supermarkten in de gemeente Montferland, groentetuinen etc. Zij bereiden in samenwerking acties voor.


Bestuur en coördinatie
Zij dragen zorg voor de algehele leiding, de communicatie richting cliënten, hulpverleners, voedselaanbieders en sponsoren.

 Hebt u vragen of interesse? Neem gerust contact met ons op!